Samen met de culturele omgeving

Samen met de culturele omgeving: inspiratie en beeld.

Dit is geen toolbox

Eigenlijk kan er geen toolbox bestaan om te co-creëren. Dat is een conclusie nadat we in transitie gingen van aanbod- naar dialooggericht werken.

 

De ervaringen tijdens dit proces zijn als leeropbrengst gebundeld in deze publicatie over het waarom, hoe en wat.

 

Het onderstaande artikel is daarom vooral te gebruiken als instrument voor herkenning en bevestiging van de dingen die je tegenkomt bij wat je samen doet en/of wilt gaan doen. Naast tips schetsen we voorbeelden uit de praktijk.

 


Gespreksinstrument

 


Nieuwsartikelen


Spreken we dezelfde taal?

Hoe zorg je ervoor als professionele maker van cultuureducatie dat je dezelfde taal spreekt als de school? Medewerkers van Artemis, Het Noordbrabants Museum en De Stilte geven antwoord. Lees meer>>

 


Scholing


Van kunstenaar tot collega
Een meerdaagse praktijk gerichte cursus waar kunstenaars leren hoe zij vanuit hun authentieke kracht en grote reflectieve vermogen van betekenis kunnen zijn binnen het onderwijs en voor de culturele ontwikkeling van leerlingen. Lees meer>>
 

 


Video's


Cees Meijer, directeur van CKB de Maagd in Bergen op Zoom, aan het woord over de kansen die De Cultuur Loper biedt voor kunstencentra.


Intermediair Cécile Cooijmans wilde de ontwikkelingen rond De Cultuur Loper in haar regio Roosendaal meer zichtbaar maken.