Creativiteit en ontwerpend leren

Hoe geef je vorm aan vaardigheden van de 21ste eeuw zonder oude kennis te verliezen en hoe kunnen leerkrachten en kunstdocenten daarin samenwerken?


Bij voorkeur is de groep in deze training samengesteld uit leerkrachten en kunstdocenten welke samen op school (gaan) vormgeven aan cultuureducatie. De training gaat uit van de drie competentiepijlers: onderzoeken, creëren en reflecteren.

Inhoud:
In de eerste bijeenkomst kijken we naar waarnemen en interpreteren, leren exploreren, links- en rechtsbreinig leren en starten we met de verkenning van de ontwerpopdracht voor de deelnemers.

In de tweede bijeenkomst gaan we ervaren op welke verschillende manieren creativiteit aangeboord en verdiept kan worden. We doorlopen het ontwerpproces en passen dit toe op de ontwerpopdracht van de deelnemers.

Tijdens de derde bijeenkomst scherpen we de opbrengst van de ontwerpopdracht aan en reflecteren we op proces, inhoud en resultaat van de opdracht.


Opbouw en werkvorm programma:
We gaan actief onderzoekend, creërend en reflecterend aan de slag en inventariseren vooraf waar de eigen vragen liggen.

 

De training voor de Pieter Wijten zal plaatsvinden in het gebouw van de Pieter Wijten in Waalwijk op 28 september 2016 van 13.00 tot 17.00 uur.
 

Alexandra van der Hilst en Ben van der Sanden, AB3 Vanaf 14 juli 2017 wordt aan alle DCL-scholen een bijdrage gevraagd van 25% http://database.kunstbalie.nl/fmi/webd#IWP_Product?Script=Webd_Login&$Login=IWP_inschrijfformulier_DCL