Het verhaal van Brabant

Leer het grote verhaal uit de geschiedenismethode te vertalen naar de eigen lokale omgeving. 


Tijdens de cursus Het verhaal van Brabant leren leerkrachten het grote verhaal uit de geschiedenismethode vertalen naar de eigen lokale omgeving, door een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Het Verhaal van Brabant in Het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch. Ook leren ze waar en hoe ze aan informatie over de lokale geschiedenis kunnen komen.

 

In de geschiedenismethodes op de basisschool wordt zelden aandacht besteed aan het regionale of lokale verhaal. Een uitdagende situatie als je de omgeving van de school wel wilt betrekken bij de lessen in het kader van erfgoededucatie. Na afloop van de cursus weet het schoolteam hoe ze de geschiedenismethode kunnen gaan verbinden met lokale en regionale verhalen.

 

Aanbeveling: In verband met de praktische insteek van de cursus op het gebied van erfgoededucatie is het aan te raden eerst de cursus Verder met erfgoed: een aanzet tot een leerlijn te volgen.

 

De cursus duurt 1,5 uur.

Dieuwertje de Nigtere en/of Ingeborg Schuster Vanaf 14 juli 2017 wordt aan alle DCL-scholen een bijdrage gevraagd van 25%