Erfgoed in de klas! De basis

Een laagdrempelige kennismaking met erfgoededucatie. Voor scholen die erfgoed als onderdeel van cultuureducatie op school willen aanbieden.
 

De cursus Erfgoed in de klas! De basis is heel geschikt voor scholen die hun leerlingen graag met alle disciplines in aanraking willen laten komen en die zoeken naar de juiste plek voor erfgoed in dat geheel.

 

De cursus wordt gehouden op school en is voor het hele schoolteam. Na afloop kan het team erfgoed een goede plek geven in de brede leerlijn cultuureducatie. Het schoolteam leert bewust keuzes te maken uit het bestaande erfgoededucatie-aanbod, met behulp van de leerdoelen voor erfgoededucatie. Leerkrachten leren (nog beter) de omgeving van de school in te zetten in hun lessen. Ook leren zij verbindingen maken met andere leergebieden en door de jaren heen, zodat een aanzet voor een doorgaande leerlijn ontstaat.

 

De cursus past goed bij de ambities ‘Wie ben ik en waar kom ik vandaan?’ en ‘Betrokken bij mijn omgeving’. De inhoud wordt in overleg met de school afgestemd op de specifieke behoefte van de school.

 

De cursus duurt 2,5 uur.

Dieuwertje de Nigtere en/of Ingeborg Schuster Vanaf 14 juli 2017 wordt aan alle DCL-scholen een bijdrage gevraagd van 25%