Doe-het-zelf Toolbox Creativiteitsontwikkeling

Van knutselwerkje naar een creatieve opdracht.


Creativiteit wordt steeds vaker gezien als onmisbare vaardigheid in een steeds sneller veranderende samenleving. Maar wat is creativiteit precies? En hoe kan de school het ontwikkelen bij de leerlingen? Wat is het verschil tussen proces- en productgericht werken? En wat houden de vermogens onderzoeken, creëren en reflecteren precies in?

 

Tijdens deze workshop gaat het team in kleine groepjes praktisch aan de slag met creativiteitsontwikkeling. Met de hulp van de Doe-het-zelf Toolbox Creativiteitsontwikkeling voor vakoverstijgende, inspirerende opdrachten. De groepjes ervaren hoe de toolbox is in te zetten als middel voor vakken zoals taal en wereldoriëntatie, maar ook voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen. Niemand hoeft specifieke technieken te kennen of kunstzinnige vaardigheden te beheersen om toch creativiteit in de les te brengen!

 

De deelnemers kunnen meteen de volgende dag met hun eigen toolbox aan de slag. Bovendien ontvangt iedereen een pdf met verschillende lessuggesties. De workshop kan worden aangepast aan de ambities van het team.

 

De workshop duurt 2,5 uur.

SNENS; Nancy Swaanen Vanaf 14 juli 2017 wordt aan alle DCL-scholen een bijdrage gevraagd van 25% http://database.kunstbalie.nl/fmi/webd#IWP_Product?Script=Webd_Login&$Login=IWP_inschrijfformulier_DCL