Wakker! Op onderzoek

Maak op onderzoekende wijze een ontbijtje met het team en leer elkaar anders kennen.

De bekende werkomgeving ondergaat een metamorfose. In een installatie hangen broden in de lucht, tikken wekkers een dwingende tijd, zien we pruttelende apparaten en rijdende broodplanken. Het team krijgt de uitdaging om samen, binnen deze installatie, een ontbijt te maken. Hoe ze dat doen? Dat is aan het team zelf. Alles is er te vinden, op een onbekende, verrassende manier!

 

WAKKER! Op onderzoek is een teamtraining voor leerkrachten, icc’ers en directeuren waarbij het onderzoekend vermogen centraal staat. Wat is onderzoekend vermogen? Hoe onderzoekend ben ik zelf? Wat is het verschil tussen creativiteit en onderzoekend vermogen? Welke eigenschappen zijn nodig bij een onderzoekende houding en hoe zet je deze kennis en attitude in om het onderzoekend vermogen van leerlingen te stimuleren? Hoe leidt een goed onderzoekend vermogen tot betere en aantoonbare opbrengsten.

 

De training duurt 4 uur.

 

“Onze onderzoekende houding werd geprikkeld en heeft ons als team aan het denken gezet over onze ambitie van kennisoverdracht naar kennisconstructie. Ik kan, mede namens mijn team, spreken van een enerverende morgen die veel heeft losgemaakt en ons laat nadenken over ons onderwijs in de toekomst!”

 

Ton van Malsen, Theresiaschool, Berlicum 

 

idkr8; Marcelle Hilgers & Lobke Meekes Vanaf 14 juli 2017 wordt aan alle DCL-scholen een bijdrage gevraagd van 25%

Reacties